Bryllupskage – ret godt første forsøg

Min veninde skulle have et lille bryllup og betroede mig, at de blandt andet havde valgt at spare bryllupskagen væk. Hun var egentlig ok med det, men jeg syntes nu de skulle have en kage, så efter mit gode forsøg med Kitkat-kagen til sønnens fødselsdag, tænkte jeg, at jeg ville forsøge mig med at lave en bryllupskage selv. Jeg fik heldigvis hjælp af en veninde, ellers havde jeg aldrig nået det på en enkelt dag.

Jeg var i tvivl om størrelsen på kagen. Jeg brugte denne online kageberegner for at få en ide om mængde og sådan. Så bestemte jeg mig for at bruge det smukke glasfad jeg købte fra genbrug, så bunden kunne ikke være større end at det skulle passe på den. Samtidig ville jeg gerne have tre etager og jeg ville bruge færdige bunde, som er ca 1 cm tykke og med ca 1 cm fyld imellem. Så er det bare at regne og tegne, for at se hvad der vil være fint. Jeg kom frem til 12, 20 og 28 i diameter. Det ville give et flot forhold mellem etagerne og lave den øverste lille nok til at den er sjov at gemme til 1 års bryllupsdag.

  

De færdige kagebunde er købt i Føtex i de pakker hvor der er 3 for 20kr i en åben papæske. De fås både som kakao og lyse bunde, og da hverken min veninde eller jeg havde smagt de lyse, holdte vi os til kakaobundene. Disse bunde er 24 cm i diameter, men en god kageveninde, havde et godt råd til de nederste og største bunde. Jeg tror egentlig billederne taler for sig selv:

 

  

De store bunde er samlet i sådan nogle kageforme der kan spændes ind og ud til rette størrelse. Jeg vil ikke anbefale at lave kagen uden kageforme. Hvis du bager bundene selv, passer det jo også godt. HUSK i øvrigt at samle hvert lag på kagepap klippet til i størrelsen! Jeg fandt desuden skærebredder der passede i størrelser, så det var nemt at flytte rundt på lagene.

De små bunde er stukket ud med (og samlet i) en fast kageform, jeg havde i forvejen.

Jeg brugte samme chokolademousse og hindbærmousse som kitkatkagerne, som noget ekstra puttede vi friske jordbær i hindbærmoussen. Hver lag blev samlet for sig og sat på køl.

     

Det var lidt nervepirrende at pille ringene af de største bunde efter køl. Vi var bange for at vores samle-projekt ville gå fra hinanden. Men det gik bare så fint!

Jeg brugte også samme chokolade ganache som kitkat-kagerne og det fungerede bare perfekt. Jeg brugte en almindelig kniv og dejskraber, til at få det glat.

  

Efter endnu en tur på køl, var det tid til at få fondant på. Jeg havde prøvet det med numsekagen og vidste, at det var svært at få fondanten pæn og glat, så jeg købte en fondant udglatter hos specialkøbmanden, sammen med pap-kageplader.

Det var bare det bedste køb. Alle 45kr værd! Kagen fik lige det der ekstra fine glatte finish. Fondant er købt færdiglavet. Vi brugte igen kageberegneren for at udregne mængde og størrelsen på fondant og det passede rigtig godt. Det overskydende fondant skar vi af og rullede ud igen.

De tre færdige lag pakkede jeg i hver sin plastik-kasse med låg, stadig på skærebræt. Henne til festen fik de plads i køleskabet nogle timer, indtil de skulle samles. Samlingen har jeg desværre ikke billede af, men jeg brugte egentlig bare sugerør, jeg havde klippet til i længden. Hellere lidt for korte, end lidt for lange. I Søstrene Grene havde de nogle korte nogen til 3kr for en pose. Dem kunne jeg klippe to af hver.

Så var det bare at pynte. Jeg havde valgt Hortensiablomster og satte det fast medRoyal icing (flormelis og æggehvider). Man skal godt nok ikke bruge ret meget icing, til sådan en kage! Desværre kan jeg ikke huske, hvor meget jeg lavede, men du skal ikke bruge mere end én æggehvide.

Jeg puttede det på hele vejen rundt i samlingerne og satte blomsterne fast i det. Det holdte også fint på siderne til sommerfuglene og nogle løse blomster, jeg satte hist og her. De grønne blade er fra en blomst jeg havde herhjemme, der vist nok hedder “pletter i luften”. Til toppen rullede jeg en kugle af fondant, som jeg klemte flad i bunden, så jeg kunne stikke blomsterne fast i den.

Jeg er helt vildt lettet over at det gik så nemt. Og rigtig stolt over at den blev så fin. Det bedste var selvfølgelig tårerne i min venindes øjne, da kagen blev bragt ind *smiler*

Og en stor tak til den veninde der hjalp, jeg havde aldrig klaret det uden hende!

Susanne