Rengøring af bradepander

Denne gang får I bare lige et hurtigt tip til nem rengøring af bradepander. Det er jo altså bare noget man ikke gider bruge tid på, normalvis. Men på denne her måde, er det super nemt og tager ikke ret lang tid.


Den her kender vi vist alle sammen. Øv den er træls! Fedt og andre fastbrændte ting.

Her kommer tricket!
Put bradepanderne i en plastiksæk. Klar eller sort er ligemeget. Sørg for at der er luft rundt om dem, du skal altså ikke stable dem tæt oveni hinanden, men måske vende dem hver sin vej. Der må ikke være to flader mod hinanden. Sæt eventuelt en tom toiletrulle øverst, for at være sikker på plastikken ikke klæber til den øverste pande.

Hæld så en god sjat 3dl salmiakspiritus i den nederste pande og skynd dig at lukke posen til, med en elastik, en poselukker eller hvad du nu har. Lad det syde og boble et døgns tid. Når du åbner posen, skal du lige holde vejret og gå væk, der kommer ret klamme dampe ud. Lad det dampe af ca 10 minutter. Nu kan du tage pladerne og nemt skylle dem af under den varme hane. Se hvor flot det bliver, på både for og bagside:

 

 

Noter:

Det gør ikke noget, hvis pladerne ligger længere end et døgn. Det gør heller ikke noget, hvis der går mere end 10 minutter, når posen er åbnet, men jeg vil ikke anbefale mere end et par timer. Så fortager effekten sig.

Hvis skidtet ikke falder nemt af, ved brug af opvaskebørste eller klud, kan du give dem en tur mere. Det kan også være du ikke har brugt 3dl salmiakspiritus, men kun almindelig 8%. Det er ikke lige så effektivt.

Susanne