Så godt som nyt – Renovering af legehuse

Nogen gange får min mand nogle super ideer. Jeg havde købt et brugt plastik legehus på dba rigtig billigt. Det var ikke i stykker eller noget, men taget var godt bleget af solen. Det fik jeg desværre ikke et billede af, men de to vindueskarme var lige så blegede og dét fik jeg et før og efter billede af:

Se den fantastisk forskel! Vindueskarmene blev vasket og tørret og fik så en omgang med plastiksprayen, som vi købte på 10-4 byggecenter. Den dækker fantastisk og både vindueskarme og tag ser ud som nyt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Taget var temmelig beskidt, så vi forsøgte at vaske det med sæbe og en børste, men det virkede ikke rigtig. Til sidst afmonterede vi det og gav det en grundig tur med højtrykspuleren, som vi faktisk også har købt i 10-4 byggecenter. Dét kunne få det rent og efter et døgns tørring fik det to lag spray. Vi brugte to flasker i alt og det er jo ikke dyrt, for et nyt legehus *smiler*

Højtryksrenseren er et nyt musthave her i huset. Den klarede terressen, tagrender og nu også legehuset. Vi er stadig ved at lære den at kende, med alt medfølgende tilbehør, men det er virkelig alle pengene værd!

 

Vores unger er så forkælede, at de har to legehuse. Det af plastik i forhaven og så et af træ i baghaven, som er en gave fra bedsteforældrene.

Og efter et par år, trængte det altså også til en omgang. Jeg nåede lige at starte på at male det ene vindue og hullet ved døren, før jeg kom i tanke om at tage før-billeder *ups*

Se hvor falmet det grønne er på huset og hvor grå væggene er. Her brugte jeg så godt nok ikke højtryksspuleren, det var nok med en stor børste. Alle redskaberne jeg brugte:

Nogen vil måske undre sig over plastikkortet, det kommer vi til *smiler*

den blå pensel blev brugt til alt det grønne maling. Men til de helt små detaljer ved vinduet, brugte jeg den lille sorte pensel, der ligger ved siden af. Jeg har ikke renset først eller grundet eller noget, jeg har bare malet direkte oven på det gamle grønne maling.

Og det havde jeg egentlig også tænkt mig at gøre med væggene, bare give dem noget olie ovenpå. Det er selvfølgelig ikke så godt, men huset er som sagt allerede nogle år gammelt og det kommer nok kun til at stå et par år mere.

MEN så skete der noget. Jeg var lige ved at male det sidste af det grønne på det sidste vindue foran på huset, da jeg taber malebøtten og der sjasker grøn maling ud på “verandaen”. Nu var gode råd dyre. Jeg ville jo gerne have så meget maling som muligt tilbage i bøtten OG have det væk fra huset.
Og så kom plastikkortet frem. Jeg rodede lige hurtigt min taske igennem og fandt mit IKEA family kort. Hvilket viste sig at være helt perfekt til formålet. Hurtigt fik jeg skrabet en masse maling op i bøtten og så kom haveslangen og den store børste frem. Efter en god skrubber, var alt det grønne maling væk og jeg var lettet.

Men så kunne jeg jo godt se på døren, at der hvor jeg havde vasket maling af, var den fin og træ-farvet og at resten var gråt og beskidt.

Og så måtte jeg jo i gang med at vaske hele huset. Med børste og haveslange – til STOR fornøjelse for de to mindste i huset *smiler*

Se lige, hvor flot det blev! Helt vasket og malet. Så er der bare tilbage og nyde mange timers leg i sommerferien der lige er startet, mens mor og far bygge støttemur i haven.

Den grønne maling fik jeg blandet i Silvan. Det er en vandbaseret maling, der kostede 250kr for en liter. Det er dyrt, men, i forhold til at få et nyt, pænt legehus, er det jo ikke mange penge, skal man lige huske. Og så er de jo altså så venlige og hjælpsomme i Silvan. Jeg valgte så at spare på olien til væggene. Den har jeg købt for 89kr for 2,5 liter hos Jemogfix og den er bare neautral.

Hvad skal I lave i sommerferien?

Susanne