Numsekage – sjov fødselsdagskage

Advarsel, dette indlæg kan indeholde anstødelige billeder! Ha ha, nej, det er bare kage, men der er nogen af mine venner, der synes det er lidt ulækkert, så nu er i advaret.

En af mine venner blev 30 og så ville vi lave lidt spas med ham. Så vi bestemte os for at lave en kage formet som en numse.

Kagen består af chokoladekage som vi kender den fra fødselsdagstoget + en chokolade ganache, beklædt med hudfarvet fondant og pyntet med twix. Det er faktisk super let at lave og det vakte stor lykke (og en del forargelse) til festen. Fødselaren elskede den heldigvis *smiler*

Skal jeg være helt ærlig, synes jeg den blev lidt tør i det. Det er faren ved chokoladekagen, hvis man giver den lidt til den gode side i ovnen. Men også fordi den ganache jeg brugte ikke er så sød og blød i det. Den er rigtig god til at smøre op med, men jeg vil nok vælge noget sødere og blødere imellem lagene næste gang.

Herunder kommer fremgangsmåden i billeder og ganske få kommentarer, spørg endelig, hvis der er noget.

Put bagepapir i formen i stedet for at smøre den, så kan du nemt tage hele kagen op og skære den i form. HUSK at lægge den på den plade den skal serveres på, inden du skærer og former.
Når du har skåret numsen ud, kan du bruge resterne rundt om, til at lægge ovenpå og give fylde til ballerne. Brug en lækker creme til at lægge mellem de to lag og for at klistre fyldet fast. Brug en skarp kniv til at skære rundt langs kanten og få formen naturlig.

Chokolade ganache er lavet med: 250 ml. (2,5dl) piskefløde og 250 g mørk chokolade (ca 50% kakaoindhold. Hvis der er meget mere, bliver det alt for bittert)  (Fundet hos Karen på blomsterkager.dk) og jeg vil altså ikke anbefale den til at lægge mellem lagene, det er den for klæg til.

Fondant er rimelig nemt at arbejde med. Brug lidt flormelis, så det ikke klistre fast på bord og kagerulle/rullepind. Jeg brugte to pakker fondant på hver 250 gram.

 

En twix i midten og lidt ganache, så var kagen færdig.

Til servering pyntet med ekstra twix.

 

Susanne