Sporvejsmuseet Skjoldnæsholm

I dag var vi på besøg på Sporvejsmuseet Skjoldnæsholm på Sjælland sporvejsmuseet.dk og det var et kæmpe hit for store og små.

Når man først kommer til parkeringspladsen, kan man ikke se museet. Men der er en trappe op til en lille platform og stoppested. Her står en venlig kontrollør og sælger billetter, til den sporvogn, der så kører ind til selve området. Det er meget hyggeligt og billetten giver fri adgang til alle sporvognene, så man kan nemt komme ud og hente madkurven i bilen senere. Jeg fik desværre ikke nogen billeder af den første vogn.

Der er mega meget at se på og der kører sporvogne hvert 10. minut, og man kan køre lige så mange ture man vil! De kører ca en km ud i skoven, til en lille plads med borde og bænke, hvor man kan spise sin medbragte mad. Nogle gange er deres café-vogn ude og så kan man købe is og drikkevarer. Det er bare super hyggeligt.

De har også en stor hal med udstillinger af sporvogne og en anden hal, med udstillinger af busser. Man må ikke gå ind i alle vognene, men flere er faktisk åbne, så man kan gå ind og sidde.

Man kan sagtens bruge nogle timer derude, men der er ingen café eller lignede, så husk madpakken. Eller gør som os og kør ind til golfklubben lige ved siden af:)

Susanne