Nemme børne-romkugler

En rigtig god ting ved fødselsdagschokoladetoget er at der som regel er nogle kagerester til overs. Dem kan man jo meget praktisk bruge til Romkugler! Det hedder vist nok trøfler herover, men de smager stadig godt *smiler*

Romkugler er bare lækre og her i huset overlever de ikke ret længe. De er nemme og hurtige at lave og er en rigtig god måde at undgå madspild – det er jo så moderne.

Mine romkugler har jeg lavet sammen med den ældste og vi brugte kageresterne fra fødselsdagstoget. Dem havde jeg nemlig frosset ned. Han elsker at få lov til at vælge krymmel og kan i det hele taget være med i hele processen. Sandt at sige, smager de nok mest af kage, men ungerne elsker dem.

Opskriften kommer her:
400 gram kagerester – hvis man bruger andet end chokoladekagerester, skal man nok også lige hælde noget kakao i
4 spk syltetøj – de fleste siger hindbær, vi plejer at tage hvad vi har i køleskabet
1-2 spk mælk eller fløde

Når kageresterne er tøet op, smuldres det med hånden eller på en foodprocessor. Det blandes sammen med resten i en skål. Så kommer den svære del, “dejen” skal helst lige køles af i køleskabet en halv times tid, så er den nemmest at forme til kugler. Det svære er ventetiden, hi hi.
Derefter er det bare at trille kugler og trille dem i krymmel.

IMG_2274

Skal der være nogen til de voksne, kan man hælde rom-essens i, men til børnene springer vi det over. Der er også nogen der hælder smeltet chokolade i, vaniliesukker og som sagt kakao. Men alt det har vi slet ikke tålmodighed til herhjemme *smiler*.

3 Comments

  1. ja okay, det lyder godt nok nemt 🙂

  2. Ha, det må selv jeg kunne finde ud af 🙂 Men, man skal jo så lige have bagt det der kagetog først, hm :-/

    • Jeg har set nogen tage den nemme vej og simpelthen købt en roulade i netto 😀 Så har man også syltetøjet;)

Comments are closed.