I weekenden var der tid til at lave noget julekonfekt – det er jo aldrig til skade. Ungerne blev hurtigt trætte af at forsøge på Blomsterberg metoden, med tempereret chokolade og jeg blev træt af at banke forme af, så der kom chokolade over det hele. Vi måtte altså finde på noget andet!
Så kom vi på disse lækre lækre choko-kugler:
Potteplanten er bare for at sætte pindene i noget, det kunne også være resten af leret fra juledekorationen eller Oasis:)
Jeg har overvejet, om ikke man kunne bruge det som værtindegave. En flot blomst og så nogle af disse kugler sat ned i. Det må helt sikkert prøves en dag.
Det er noget af det nemmeste jeg har lavet, og fordi vi brugte en elektrisk chokoladesmelter, kan ungerne nemt være med. Så I får da lige en how too, her:)
Du skal bruge:
Marcipan
Chokolade – jeg ved ikke hvor meget jeg brugte, for vi lavede det af rester, men 100g er sikkert fint
krymmel
Redskaber:
Grill-spyd
elektrisk chokoladesmelter (eller vandbad, det beskriver jeg længere nede)
en lille skål til hver slags krymmel
noget at sætte pindende fast i – en potteplante for eksempel:)
Sådan gør du:
Bræk chokoladen i mindre stykker (eller hak den) og lad den smelte i den elektriske skål. Imens kan I rulle kugler af marcipan i mundrette størrelser og hælde det forskellige krymmel op i de forskellige skåle. I behøver ikke sparer på krymmelen, det der ikke sidder fast på kuglerne, kan hældes tilbage i poserne. Chokoladen smitter nemlig ikke af. Og det er nemmere at dække kuglen, hvis der er meget krymmel.
Sæt en kugle på en pind og tril den rundt i den smeltede chokolade. Brug evt en teske til at hælde chokolade på det sidste stykke helt inde ved pinden. Dryp kuglerne af, ved at banke pinden let mod kanten af skålen, så det overskydende chokolade drypper ned i skålen igen. Når der er et ensartet lag rundt om kuglen, kan den sættes i holderen. Den må godt stå nogle minutter ved almindelig stuetemperatur. Når der er lavet en håndfuld (eller hvor mange, der kan være i holderen), kan man tage kuglerne en efter en og dreje dem i krymmelen. Man kan også drysse med fingrene, hvis det er nemmere. Nu sættes de tilbage igen og så skal de køles. Hvis der ikke er plads i køleskabet, kan man jo i denne tid, sætte dem udenfor:)
Når de er kølet, kan man hive dem af pinden og gemme dem i en bøtte. Man kan også lade dem sidde på pinden, hvis de skal serveres med det samme. Så kan man lave en flot opsætning til dem. Måske kunne potteplanten ideen bruges som værtinde-gave 🙂
Voilá, lækre, nemme marcipankugler. Og ungerne kan være med til selv at vælge yndlingskrymmel og chokolade. Jeg har brugt både hvid og mørk chokolade. Som krymmel er der brugt det almindelige til kager. Og så fandt jeg på at tage lakridspulver i en lille si og drysse over. MUMS! Jeg har også brugt kokus og nøddekrokant.
Vandbad til chokolade:
Først putter du noget vand i gryden/kasserollen, det skal dække bunden med ca 5 cm. Sæt skålen oven i gryden og tænd for varmen, så vandet småkoger.
Bræk chokoladen i mindre stykker, hak det eventuelt og lad det smelte i skålen. Nu marcipankugler kan trilles direkte i skålen, evt sat på en ping. Eller chokoladen kan det hældes i forme.