Julen er nær!

Jubii, så nærmer julen sig! Jeg har selv selv juleslikket på hylderne i Netto, og så må det jo være rigtigt.

Godt nok har halloween sneget sig ind på det sidste – og det er såmænd også en rigtig sjov og (u)hyggelig tradition, men det er ikke bedre end jul!

Så, hvad er jeres jule-musthaves? Vi skal helt sikkert bage småkager igen, drengene elsker det bare. Det er også sjovt, for alle kan være med. Den ruller dejen og stikker ud med formene. Den store får også lov til at dekorere med glasur. Sidste år var han ved at blive ret god, så glæder mig til at se det i år.

Og et juletræ, selvfølgelig. Dét er faktisk det vigtigste musthave, vil jeg sige. Om vi køber et på torvet eller fælder selv, det ved jeg ikke endnu. Vi har prøvet begge dele, men har ikke fundet et rigtig godt “fæld selv” sted endnu. Og julepynten. Jeg elsker alt det moderne Arne Jacobsen pynt og ønsker mig rigtig meget sådan et flot træ med masser af flot pynt. Men, de næste mange år er det nok klippe-klister-julemænd og den slags, der kommer til at pryde vores træ. Og det skal der også være plads til.

Og juleslik! Masser af det. Mit yndlingsslik er *selvfølgelig* chokolade *smiler*. Det er bare godt. Med eller uden fyld. Faktisk køber jeg noget af mit, inde ved Kaffe&Vin, fordi det er så lækkert, det de har. Selvom det er lidt dyrt og ikke traditionelt juleslik, så er det altså bare godt. Jeg fik noget som værtindegave engang og siden har det også været min foretrukne gave at give. Jeg synes hurtigt, man får så meget billigt slik i julen, så er det rart at være den der giver noget kvalitet.

Og selvfølgelig juledekorationer med kalenderlys. Men mon ikke drengene klarer den i børnehaven, hehe. Det er nu en god undskyldning til at få familien hældt i tøjet og lokket en tur rundt om søen – at man skal finde ting til dekorationer. Flotte kogler, mos, tørret lyng og andre spændende sager. Sidste år insisterede den mindste på at nogle fuglefjer, han havde fundet, skulle med. Og sådan blev det. Det var jo hans dekoration *smiler*

Manden har nok en hel masse mad, på sin musthave-liste. Vi har ligesom forskellige priorteter i julen, kan I nok fornemme, ha ha.

Og så er der jo ønskelisten. Husk nu at skrive en laaaaang liste, så folk har noget at vælge imellem. Man kan lige så godt skrive det hele på. Det er så øv, når man kan gætte alle sine gaver. Hvem ved, måske er der én der giver den der ting, man hemmeligt har ønsket sig i flere år. I skal nok få lov at se min liste, når vi kommer lidt tættere på.

Og strømperne til ungerne, med kalendergaver. Jeg er ellers en dør til kalendergaver, men farmor startede den fantastiske tradition og sådan noget glemmer ungerne jo ikke. Så nu skal jeg finde på 2×24 dimser og pakke dem ind og huske rækkefølgen og puuuhaa. Men man må jo bare tage det fra toppen.

Og julekalender! Både den af papir og den i fjernsynet. Nu er ungerne store nok til at synes at dem i fjernsynet er sjove, og så er det jo fedt, at der i år kommer Alletiders jul, som nok er min yndlings fra da jeg var barn:) Jeg ved mange sværger til nissebanden, men de siger mig faktisk ikke ret meget. Jeg kan ikke rigtig huske dem, og de gange jeg har prøvet at se dem, synes jeg faktisk de er ret kedeligt. Men måske er det bare mig. Må hellere giver ungerne mulighed for selv at få et indtryk. De skal jo lære at blive selvstændige mennesker med egne meninger, og ikke bare det mor synes, hi hi.

Så, hvad skal I nå I julen? Jeg håber også vi kommer til at se noget juleteater i år, nu den mindste er lidt større. Louise Schouw teater har så mange fine forestillinger  og jeg har set at en af dem kommer til Silkeborg bibliotek. Prøv selv at se hendes/deres liste her:  Louise Schouw Teater

Susanne