Hvad jeg savner fra København.

Jeg ved ikke om det er fordi det spændende ved at flytte, er overstået eller om det er fordi vi nu er nogenlunde færdige med hus og have, men, jeg er begyndt at opdage de ting, jeg savner fra København. It wasn’t all bad.

Så, her kommer min liste (yay, liste!) over de ting I virkelig skal påskønne derovre.

 1. Parkerne og de grønne områder.
  Når man bor der, kan man savne et stille grønt område. Så snart der er den mindste smule sol, er der mennesker overalt udenfor. Alle parkerne og selv det mindste stykke græs bliver som fluepapir.

  Det er bare sådan, at det altså også er charmen ved byen. For det er jo alle mulige forskellige slags mennesker, man møder i parkerne. Folk der står på skate board, danser, spiller petanque, læser bøger, deler en flaske vin, holder fest og meget mere. Og det gør noget for ens opfattelse og forståelse for andre slags mennesker, at man ser dem i hverdagsbilledet, alle på samme sted og lige.
  Her i Silkeborg er der ikke mange steder at hænge ud. Jeg spurgte nogle forældre, om der var nogen steder man kunne gå hen og spise lidt frugt og lege og bare hænge ud. De kunne ikke rigtig sige noget :-/ I silkeborg skal man gå rundt i byen eller i skoven, der er ikke en mellemting.
 2. Legepladser overalt
  I København er der legepladser alle vegne og det er faktisk fedt, fordi man kan lave en lille udflugt til et nyt sted. For eksempel Remisen med soppesø. Eller fordi man på sin tur rundt i indre by, kan give børnene et lille afbræk. For eksempel den lille legeplads ved siden af Nikolaj kirken.
  Silkeborg har egentlig nogle dejlige gågader, der mødes på “torvet”, men der er ikke rigtig noget for børnene nogen steder. Der mangler ligesom en soppesø eller en sandkasse eller noget. De er ved at bygge en parkeringskælder, så lige pt har vi slet ikke noget torv. Jeg håber der kommer en legeplads, når de er færdige med den.
 3. Man kan cykle til alt
  Silkeborg ligger på én stor bakke og man cykler bogstavelig talt NED i byen. Og det er derfor lidt svært at komme hjem/op igen. Så man tager bilen. Og så bliver det en vane at tage bilen og lige pludselig tager man også bilen ned at handle, selvom der kun er 500 meter. Før gik jeg 500 meter og cyklede alt andet. Men nu har jeg bestemt at få cyklen afsted til tjek – jeg har den nemlig stadig. Og så kunne jeg måske få taget mig sammen. Den store vil også gerne cykle, så jeg tror vi kan få nogle gode ture. Det sætter sig nemlig lidt på sidebenene, det der med at sidde stille.
 4. ALT kan findes
  I København er der flere forskellige af alt – indiske restauranter, biografer, gourmet pizzasteder, running sushi, parker, steder at klappe dyr og så videre. Og så kan man gå på aftenskole i næsten alt hvad man kan forestille sig! Flere forskellige zumba hold, male hold, sy hold, skift-hjul-på-din-bil hold og alt muligt.
  Det er desværre ikke så nemt her i byen. Og jeg savner virkelig et sted som The living room og Café Retro.
 5. Tivoli om vinteren
  Det er bare noget helt særligt. Lysene og stemningen og de små boder – det er fantastisk.

Så, alle jer der har mulighed for det, hop ud i byen og NYD den. Tag en Café Latté for mig og sving ungerne en ekstra tur på gyngerne. Dans noget hip hop i Kongens have og løb en tur rundt om Kastellet (der er kun 1,3 km).