Snedronningens fødselsdag

En af mine veninder havde fødselsdag og hendes piger er helt vilde med Frost – I ved, den der Disney tegnefilm med Elsa, der kan fryse alt til is. Det inspirerede hende til at holde en fest med vintertema. Det blev simpelthen så smukt. Hun lavede nogle flotte kager og jeg lånte hende noget af mit julepynt, til at dekorere med. Det flotteste vi lavede var nok det her vintertræ:

vintertræ

vintertræ

Vi fandt en flot gren og spraymalede den med sølv. Her lærte vi, at det er vigtigt ikke at være nærig med farven. Du kan sagtens købe en sølvspray i Føtex til omkring 25kr, hvor de koster omkring 100kr i hobbyforretninger. Vi tænkte “hvor stor forskel kan der lige være” og købte en af de billige. Samtidig havde en tredje veninde en rest stående af de dyre.
Og lad os bare sige det som det er, billige virker simpelthen ikke. De dækker ikke ordentligt, de tørre ikke og de glimter slet ikke så meget som de dyre. De dyre er alle pengene værd, se bare det flotte resultat. En flaske var nok til hele grenen.

Til potte har vi bare taget en papirkurv og viklet sølvpapir omkring. Den er fyldt med jord, som er spraymalet på toppen og så fyldt op med nogle sølvkugler. Og så er der ellers pyntet med flotte kugler, snefnug og glasting.

Kagerne var egentlig bare chokoladekage og chokoladecupcakes med en hvid frosting. Og så har vi forsøgt at lave iskrystaller med smeltet hvid chokolade – det kræver måske lidt mere øvelse, hi hi. Der var naturligvis også is til kagen. En daim-agtig is med nøddebund. I får lige opskriften nederst.

SONY DSC

Vinterkager

Pigerne var vilde med det og vi fik alle sammen lov til at klæde os ud i vinter-festtøj. Det var super hyggeligt.

SONY DSC

Islagkage

Daim islagkage

Passer en springform ca 28Ø (husk at have plads i fryseren)
Alle mål er ca. mål. Brug lidt mindre eller lidt mere, hvis du har det:)

bund:
500 g hasselnødder
sukker

Is:
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spk sukker
3 dl fløde
4 daimbar

Bund
Fordel nødderne på en bradepande og giv dem 10 minutter i ovnen på 250 grader (forvarmet). Afskal dem ved at pakke en stor håndfuld af gangen ind et viskestykke og gnide dem mod hinanden. Måske er der andre bedre metoder, men jeg kender dem desværre ikke. Når nødderne er afskallet, hakkes de.

Smelt noget sukker (ca bunden fuld) på en pande ved middel varme eller som når du laver brune kartofler. Det må kun lige smelte, ikke blive sort/boble.

Vend nødderne i sukkeret. De klistre desværre meget sammen. Spred blandingen så meget som muligt ud, evt på et stykke bagepapir. Når det er kølet, kan du hakke det igen, Ellers bliver det for hårdt at spise. Man kan måske undlade at hakke dem før de kommer på panden, det har jeg ikke prøvet.

Læg et stykke bagepapir i springformen og glat det så vidt muligt. Giv det evt lidt tape.

Fordel de ristede, afskallede, sukkekrede, hakkede nødder i formen.

Is
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggemassen sammen med grofthakket daim. Fordel massen oven på nøddebunden. Frys i mindst et par timer.

Susanne

Susanne

One Comment

  1. Ej hvor er det kreativt:) Sikke et skønt tema.

Kommentar-funktionen er lukket