Julekage musthaves – hjemmebagt og -bragt

Jeg elsker at bage småkager. Det er bare så dejlig nemt. Ikke noget med at dejen skal æltes og hæve og alt sådan noget, som jeg ikke er så god til. Bare bland tingene sammen og rul ud. Opskriften er i bunden:)

Det er nemt at have ældste barnet med i processen og han elsker at udvælge forme til kagerne. I år har vi for første gang rigtig forsøgt at dekorere dem med glasur. Det var sjovt at prøve, men kræver nok lidt mere øvelse, før jeg deler et billede af det.

I stedet kan I få denne her video, som inspiration:
https://www.youtube.com/watch?v=HV7RdAq1AnI

Her i Silkeborg ligger en rigtig god kokkeskole. Hvert år i starten af december har de julebazar med kager og saftevand, og så sælger de en masse ting og sager. Honninghjerter, tærter, sylte, småkager, småkagedej og meget mere. Vi var afsted med min mands faster og det var SÅ lækkert og SÅ hyggeligt. Jeg købte bunker af jødekager, småkager, sylter og færdigretter. Virkelig nemt, for med den lille ER der bare ikke den samme tid til at hygge med julebag.

Hvad er jeres jule-musthaves?

 

Opskrift til figurkager: 

250 g mel
½ tsk bagepulver
75 g sukker
1 stor spsk vaniljesukker
1 kn salt
1 æg
124 g smør, stuetemperatur

De tørre ingredienser blandes, smørret puttes i og dejen samles med ægget.

Kom lidt mel på bord og kagerulle og rul dejen ud – ikke for tyndt. Dejen kan nu stikkes ud med forme. Læg dem tæt, så du får så mange som muligt. Dejen rundt om figurerne tages væk, æltes sammen og rulles ud igen. Det kan man gøre mange gange. Men pas på at dejen ikke bliver for varm og klistret, så er det bedre lige at holde en pause et øjeblik.

Kagerne bages 15 minutter. 200 grader ved almindelig varme, 180 grader ved varmluft